След като публикува окончателните данни за регистрациите на трактори в Обединеното

...
След като публикува окончателните данни за регистрациите на трактори в Обединеното
Коментари Харесай

Във Великобритания се търсят все по-мощни трактори


След като публикува окончателните данни за регистрациите на трактори в Обединеното кралство през 2022 година, които демонстрират 4 % спад на годишна база до 11 580 машини, Асоциацията на земеделските инженери (AEA) прави по-подробно разглеждане, давайки разбивка по мощ и район.

Средната мощ на всички селскостопански трактори, регистрирани в Обединеното кралство през 2022 година, е 168,4 к.с., което е малко по-високо от миналата година (166,3 к.с.), само че е под върха, доближат през 2020 година (171,0 к.с.), когато пазарът беше нарушен от Ковид-19. Има признаци, че дълготрайната възходяща наклонност на мощностите на тракторите се е забавила през последните години, макар че необятно публикуваните разстройства след началото на пандемията може да имат резултат.

Разглеждайки обособените диапазони на мощността, AEA регистрира, че главният спад в регистрациите е за машини под 140 к.с., за които са регистрирани 13 % по-малко трактори през 2022 година, в сравнение с през миналата година. Над 140 к.с. регистрациите се усилват спрямо 2021 година, макар че има спад при най-големите машини, тези над 260 к.с., които съставляват малко над 6 % от общите регистрации.

Регистрациите са намалели в множеството британски райони, като се изключи графствата към Лондон (включително Лондон), Йоркшир и Хъмбър и Уест Мидландс. Трите района с максимален брой регистрации обаче - Югозападна, Източна и Северозападна Англия, са записали годишен спад сред 2021 година и 2022 година, като най-рязък е той в Югоизточната част. Шотландия и Уелс също са отбелязали по-малко регистрации през последната година, само че в Северна Ирландия са регистрирани малко повече машини, в сравнение с през миналата година.

Последното е резултат от огромно нарастване през последното тримесечие на годината, интервал, през който регистрациите в Обединеното кралство бяха с повече от 5 % по-високи спрямо еквивалентния интервал на 2021 година, обръщайки наклонността, следена по-рано през годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР